موقعیت فعلی شما:

هوش تجاری در منابع انسانی

فهرست مطالب

هوش تجاری در منابع انسانی

جهان امروز بیش از هر زمان دیگری بر پایه داده‌ها مبتنی است. شرکت‌ها برای این که در میدان رقابت از یکدیگر پیشی بگیرند، دائما به دنبال ابزارها و نرم افزارهایی هستند که در جهت بهبود اوضاع شرکت به آن‌ها کمک کند. اینجاست که کارایی هوش تجاری در منابع انسانی نمایان می‌شود.

احتمالا در مورد استفاده از ابزارهای هوش تجاری در بخش‌های فروش بسیار شنیده‌اید و حتما از تاثیر آن نیز آگاه هستید. اما کاربرد این ابزارها هیچ محدودیتی ندارد و تمام بخش‌های سازمان را درگیر خود می‌کند.

اگر نمی‌دانید که هوش تجاری به چه اندازه در بخش منابع انسانی سازمان‌ها تاثیر دارد، پیشنهاد می‌کنیم که متن پیش رو را از دست ندهید. حتی اگر استفاده از این ابزارها را در بخش منابع انسانی شرکت خود بیهوده می‌دانید، به شما این اطمینان را می‌دهیم که با خواندن این متن نظرتان عوض خواهد شد.

 

هوش تجاری در منابع انسانی

 

هوش تجاری در منابع انسانی و کارایی آن

در گذشته نیرو های منابع انسانی را به منظور انجام کارهای تحلیلی مخصوص انسان‌ها استخدام می‌کردند. در آن زمان تصور می‌شد که تصمیمات منابع انسانی بر اساس کیفیت است نه کمیت. در حالی که اشتباه می‌کردند؛ زیرا بسیاری از اوقات با توجه به کمیت می‌توان به کیفیت رسید.

 

هوش تجاری تنها مختص شرکت‌های بزرگ است؟

فرقی ندارد که شرکت شما بزرگ یا کوچک باشد، مهم این است که برای رسیدن به موفقیت از چه فاکتورهایی استفاده می‌کنید. ما امیدواریم که شما با توجه به نحوه مدیریت روز از داده‌های تجاری استفاه کنید و اجازه دهید آن‌ها، راه را به شما نشان دهند.

داده‌های تجاری اطلاعات زیادی را برای شما به همراه دارند. این داده‌ها نه تنها اطلاعات فروش را به صورت خلاصه و کامل در اختیارتان می‌گذارند، بلکه به عنوان مدیر از نیازهای پرسنلی بخش‌های مختلف شرکت خود نیز آگاه خواهید شد.

 

 

به عنوان مثال، هوش تجاری در منابع انسانی شرکت‌های کوچک این گونه معرفی می‌شود که از چه راهی کارکنان بیشترین سود را برای تجارت شما به ارمغان بیاورند. با کمک این فناوری یاد می‌گیرید که چگونه بر کارکنان خود تمرکز کنید که در نهایت به رشد کسب و کارتان منجر شود.

اما در شرکت‌های بزرگ ماجرا کمی فرق می‌کند؛ استفاده از فناوری هوش تجاری در این بخش از شرکت‌های بزرگ قرار نیست به همین سادگی‌ها باشد. این فناوری نه تنها در ارزیابی عملکرد کارکنان به شما کمک کرده، بلکه بر خطرات و رضایت شغلی با استفاده از داده‌ها نیز تمرکز می‌کند.

به عنوان مثال، در برخی از عملیات‌های اجرایی، جواب دادن به تماس‌های شخصی ممنوع می‌شود. قطعا پیش از این عملیات‌ بررسی‌هایی صورت گرفته که این نتیجه را به دنبال داشته است.

کاربردهای هوش تجاری در منابع انسانی

هوش تجاری در منابع انسانی

 

نگاهی به شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف بیندازید؛ منابع انسانی در تمامی این سازمان‌ها تعدادی از کلیدی‌ترین وظایف را برعهده دارند. به عنوان مثال، وظیفه استخدام، آموزش، سازماندهی رویدادهای شرکت و حتی موضوع نه چندان خوشایند اخراج نیز برعهده این بخش است.

با توجه به این وظایف طبیعی است که مدیر منابع انسانی باید فردی چند وجهی باشد که از راه حل‌های منحصر به فرد در سازمان خود استفاده می‌کند.

این فناوری به روز، تمامی این نیازها را به طرق مختلف برآورده می‌کند. برای این که بهتر و بیشتر با کاربردها و مزایای هوش تجاری در منابع انسانی آشنا شوید، با ما همراه باشید.

هوش تجاری برای استخدام

زمان‌هایی که به دنبال استخدام نیروی کار در سازمان خود هستید را به یاد آورید؛ در این زمان‌ها مقدار زیادی داده وجود دارد که برای انتخاب بهترین کاندیدا به آن‌ها نیاز دارید. درواقع شما باید تعداد زیادی داوطلب را بررسی کنید و نامزد ایده‌آل خود را با توجه به معیارهایتان انتخاب کنید.

 

 

کار آن جایی سخت می‌شود که میان چند کاندیدا که در نگاه اول هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های ممتازی دارند، تنها یکی از آن‌ها را باید انتخاب کنید؛ اینجاست که هوش تجاری وارد میدان می‌شود.

با ابزارهای هوش تجاری در منابع انسانی می‌توانید موقعیت‌های مشابه را به آسانی تجزیه و تحلیل کنید. به این ترتیب مهارت‌ها و ویژگی‌های کلیدی هر فرد برای شما مشخص خواهد شد. حالا شما هستید که باید با توجه به خصوصیات کار خود، یکی از این کاندیداها را انتخاب کنید.

البته شاید برخی از شرکت‌ها بدون ابزارهای هوش تجاری نیز چنین رویکردی را پیش گرفته‌اند. به این صورت که فاکتورهای کاری مورد نظر خود را یادداشت می‌کنند و با توجه به آن‌ها به هر یک از داوطلبان امتیازی می‌دهند. محوریت این رویکرد نیز درست مانند هوش تجاری است و به مدیران اجازه می‌دهد، کاندیداهای برتر خود را در زمان کمی انتخاب کنند و زمان بیشتری را روی مصاحبه‌ها بگذارند.

به این ترتیب شما می‌توانید با استفاده از ابزارهای تجاری در کمترین زمان بهترین گزینه‌ها را برای کار خود پیدا کنید. از این رو فرآیند استخدام هزینه کمی برای شما درپی خواهد داشت.

 

هوش تجاری در فرهنگ سازمان‌ها

احتمالا اگر بگوییم هر سازمانی فرهنگ داخلی مخصوص به خود را دارد، تعجب می‌کنید؛ اما باید بدانید که فرهنگ داخلی یکی از عناصر مهم در هر شرکت است. فرهنگ داخلی شرکت همان چیزی است که به برند شما هویت می‌دهد و ظاهر آن را حفظ می‌کند. اما ابزارهای هوش تجاری چگونه در این مورد می‌توانند نقش داشته باشند؟

اگر نگاهی به سازمان‌ها بیندازید، متوجه خواهید شد که بسیاری از دپارتمان‌های منابع انسانی در شرکت‌های مختلف بیشتر واکنش‌پذیر هستند تا این که فعال باشند. متاسفانه این بدان معنا است که این منابع انسانی در بخش‌های مختلف تمرکز زیادی بر استخدام دارند؛ در حالی که تنها زمانی منابع انسانی بهترین عملکرد را خواهد داشت که پیشگیری از مشکلات در سازمان‌ها را اولویت خود قرار دهد.

هوش تجاری در منابع انسانی با استفاده از داده‌ها، شناسایی نیازها و یافتن راه حل به فرهنگ مراقبت از کارمندان کمک می‌کند. این داده‌ها اغلب از تجزیه و تحلیل نتایج نظرسنجی‌های کارکنان و مقایسه آن‌ها با سطوح بهره‌وری به دست می‌آیند. در نهایت نیز بررسی می‌شود که در چه نقاطی عملکرد مدیران اشتباه بوده است و به این ترتیب در جهت بهبود آن‌ها تلاش خواهد شد.

 

تاثیر هوش تجاری در بهبود عملکرد کارکنان

هوش تجاری در منابع انسانی

 

درست است که استخدام بخش مهمی در تمام سازمان‌ها به شمار می‌آید، اما کار مدیران منابع انسانی تنها به این مورد ختم نمی‌شود. عملکرد، مهمترین فاکتور است و شاید حتی بتوان گفت که همه چیز یک کسب و کار است.

زمانی که نیروی جدید استخدام کردید، باید عملکرد او را کنترل کنید. کافی است که عملکرد نیروی جدید را در روز اول، روز دهم و روز سی‌ام مقایسه کنید. این بررسی به شما کمک می‌کند که عملکرد نیروی تازه‌وارد را به درستی تجزیه و تحلیل کنید. در نهایت نیز می‌توانید نتیجه بگیرید که استخدام شما با موفقیت یا شکست مواجه شده است.

اما در کسب و کار نباید از تحلیل نیروهای قدیمی نیز غافل شد؛ البته در این مورد به رویکردهای متفاوتی نیاز خواهید داشت. در این مورد به جای تجزیه و تحلیل گزارش کارهای کارمندان، باید به دنبال شاخص‌های کلیدی‌تری باشید.

به عنوان مثال، باید روند کاری کارمندان را با موقعیت‌های مشابه در شرکت‌های رقیب یا نرخ رشد شغلی تمرکز کنید. درواقع با جمع‌آوری این اطلاعات تصویر کلی بهتری از موقعیت کارمند خواهید داشت. به این ترتیب متوجه خواهید شد که در چه زمینه‌هایی منابع انسانی در بهبود موقعیت و شرایط تاثیر خواهد داشت. شاید با آموزش یا حتی صحبتی انگیزشی شرایط بسیار تغییر کند.

 

هوش تجاری در تشخیص نیاز پرسنلی

یکی از کاربردهای کلیدی ابزارهای هوش تجاری، توانایی آن در تجسم داده‌ها و درک بیشتر آن‌ها است. این ابزار به خصوص زمانی که هیچ کدام از نیروهای منابع انسانی سازمان شما هیچ تخصصی در تحلیل داده‌ها ندارند، کارایی زیادی دارد.

با کمک این ابزارها فرآیندها بسیار ساده‌تر انجام می‌شود و در نهایت نیازهای کارکنان و تیم‌های خاص نیز مشخص و تامین خواهد شد.

 

هوش تجاری در منابع انسانی

 

برای این که کاربرد ابزارهای هوش تجاری در منابع انسانی را بهتر متوجه شوید، سازمانی را در نظر بگیرید که از این فناوری استفاده می‌کند. در این سازمان به سرعت میزان بهره‌وری پایین در بخش‌های مختلف آشکار خواهد شد. به این ترتیب، مدیر منابع انسانی با تجزیه و تحلیل بیشتر نیازهای آن بخش را تشخیص می‌دهد؛ حال ممکن است این نیاز مربوط به آموزش بیشتر یا استخدام نیروی تازه‌کار باشد.

گاهی تنها با به روز کردن مهارت‌های تیم‌ها می‌توان عملکرد آن بخش را بهبود بخشید؛ گاهی نیز حتی با آموزش نمی‌توان هیچ کاری در این راستا انجام داد. از این رو، می‌توان ادعا کرد که یکی از مهمترین کاربردهای استفاده از ابزارهای BI شناسایی موقعیت‌های بحرانی است.

 

تجزیه و تحلیل کسب و کار برای CSR

تا به حال به مسئولیت اجتماعی سازمان‌ها یا همان CSR فکر کرده‌اید؟ هر سازمانی باید اهداف اجتماعی خاصی داشته باشد و با توجه به آن در فعالیت‌های نیکوکارانه و اجتماعی شرکت کند. حتی گاهی سازمان‌ها باید از فعالیت‌های داوطلبانه و اخلاق‌مدار نیز حمایت کنند. این فعالیت‌ها نه تنها در روحیه کارکنان سازمان تاثیر مثبت دارد، بلکه تصویر شرکت را در سطح تجاری و بین‌المللی نیز تغییر می‌دهد.

این بخش از مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها نیز برعهده منابع انسانی است. استفاده از ابزارهای هوش تجاری در منابع انسانی حتی در این مورد نیز کارایی دارند. با استفاده از این ابزارها می‌توان کارهای خیرخواهانه را تجزیه و تحلیل کرد و از میزان تاثیر آن‌ها آگاه شد.

 

مدیران منابع انسانی با ابزارهای هوش تجاری موفق‌تر هستند

زمانی که می‌خواهید هوش تجاری را به بخش منابع انسانی در شرکت خود اضافه کنید، باید بدانید که از این ابزارها چه می‌خواهید. درواقع شما باید بدانید که چرا به ابزارها و تجزیه و تحلیل پیشرفته هوش تجاری نیاز دارید. تنها زمانی که اهداف استفاده از ابزارهای هوش تجاری در منابع انسانی برای شما مشخص شد، با این فناوری عملکرد شرکت خود را بهبود خواهید بخشید.

این در حالی بود که در گذشته به روانشناسی، بیشتر از اعداد و ارقام اهمیت می‌دادند. اما با آمدن فناوری هوش تجاری همه چیز تغییر کرد؛ روزگار چنان پیش رفت که این فناوری راه خود را به منابع انسانی نیز پیدا کرد و در نهایت این بخش از سازمان‌ها نیز دیجیتالی شدند.

 

منابع انسانی چگونه می‌توانند از ابزارهای هوش تجاری استفاده کنند؟

به عنوان مدیر کل یا نماینده منابع انسانی یک سازمان احتمالا این سوال در ذهن شما ایجاد شده است که چگونه این ابزارها را در جهت بهبود عملکرد خود به کار بگیرید؟

طبیعی است که در این موقعیت به دنبال راه‌هایی در جهت پیشرفت در موارد زیر باشید:

  • بهبود روند آموزش و پیشرفت شغلی کارمندان
  • افزایش دستمزد
  • مدیریت استخدام
  • به دست آوردن مشخصات فردی کارکنان و غیره

استفاده از ابزارهای هوش تجاری در منابع انسانی بهترین راه برای رسیدن به این موارد هستند؛ می‌پرسید چگونه؟ ابزارهای BI تفاوت‌های بسیار ظریفی با یکدیگر دارند، اما در نهایت استفاده از آن‌ها مزایای زیر را برای شما به همراه دارد:

  • استفاده از ابزارهای هوش تجاری برای خدمات شخصی: این ابزارها با استفاده از رویکرد پرسش و پاسخ اطلاعات حیاتی و کارآمد را برای شما جمع‌آوری می‌کنند.
  • داشبوردها، گزارشات و مجموعه داده‌ها: این فناوری به شما این امکان را می‌دهد که داشبوردهای شخصی ایجاد کنید و با کمک آن‌ها داده‌ها را با یکدیگر ترکیب کرده و از آن‌ها نتیجه‌گیری کنید.
  • قابلیت اتصال به برنامه‌ها و منابع مختلف داده‌ها: نرم افزارهای هوش تجاری قابلیت انتقال داده به نرم افزارهایی مانند اکسل و غیره را دارند.
  • سرعت بخشیدن به تصمیمات تجاری: با کمک این فناوری دیگر نیازی به افراد دیگر برای تجزیه و تحلیل داده‌ها را ندارید. با کمک این تحلیل‌ها می‌توانید در کمترین زمان بهترین تصمیم‌ها را بگیرید.
  • نوآوری دائمی: ابزارهای هوش تجاری هر ماه با ویژگی‌ها و عملکردهای جدید به روز می‌شوند.

 

هوش تجاری از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

 

اگر بخواهیم هوش تجاری را برای شما به ساده‌ترین شکل ممکن تعریف کنیم، باید بگوییم که این فناوری با داده‌ها و تجزیه و تحلیل آن‌ها به گرفتن تصمیمات مهم در سازمان‌ها کمک می‌کند. درواقع تصمیماتی که با کمک این فناوری گرفته می‌شوند، پایه و اساس معتبری دارند؛ از این رو اکثر آن‌ها نتیجه موفقیت‌آمیزی دارند.

این فناوری در تمام زمینه‌ها در بهبود و موفقیت بخش‌های مختلف در کسب و کارها از رشد منابع انسانی گرفته تا بازاریابی کمک می‌کند، اما چگونه؟

در واقع هوش تجاری شامل تعدادی فرآیند کلیدی می‌شود که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • تجزیه و تحلیل: مرحله جمع‌آوری داده‌ها که معیارها بر اساس آن‌ها تعریف می‌شود.
  • آماده‌سازی داده‌ها: این مرحله شامل پاکسازی داده‌ها، ترکیب و مدیریت آن‌ها است که در طول آن اطمینان حاصل می‌کنید که داده‌های شما آماده استفاده است.
  • معماری داده‌ها: این مرحله شامل مقیاس‌پذیری ذخیره داده‌ها، طراحی انبار داده‌ها و مدلسازی آن‌ها می‌شود. در این مرحله، سیستم شما پذیرای داده‌ها خواهد بود.
  • آزمایش BI: این مرحله شامل آزمایش کیفیت داده‌ها و انبارها، همچنین بررسی گزارشات می‌شود. دراصل این آزمایش به دنبال تجزیه و تحلیل ستون فقرات تجارت با داده‌ها است.
  • اجرا: می‌توان گفت که این مرحله بخش فعال فرآیند هوش تجاری است که شامل استقرار انبار داده و جاسازی گزارش در برنامه‌های سازمان است.
  • بهینه‌سازی: بهبود فرآیند‌های هوش تجاری با طراحی مجدد انبار داده‌ها و انتقال آن‌ها به فضای ابری انجام می‌شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصولات

مزیت ها

گواهی ها

محاسبه گر

ارتباط با ما