موقعیت فعلی شما:

SSIS چیست؟

فهرست مطالب

SSIS چیست؟

با ما همراه باشید و با سرویس یکپارچه مایکروسافت SSIS یا همان SQL Server Integration Service آشنا شوید. به طور حتم در انتهای این متن برای استفاده از این ابزار در سازمان خود لحظه‌شماری خواهید کرد.

دیگر تمامی کسب و کارها و سازمان‌ها در سراسر دنیا بر پایه داده‌ها بنا شده‌اند. اما اگر به کارگیری داده‌ها و تجزیه و تحلیل آن‌ها به همین سادگی است؟ بدون استفاده از ابزارها جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها تقریبا غیرممکن است. SSIS یکی از این ابزارها است. اگر نمی‌دانید SSIS چیست و با این سرویس آشنایی ندارید، متن پیش رو را از دست ندهید.

 

SSIS چیست

 

SSIS چیست؟

SSIS مخفف عبارت SQL Server Integration Service است. این عبارت به معنای سرویس ادغام سرورها با زبان ساختاریافته کوئری است. اما اگر بخواهیم ساده‌تر توضیح دهیم باید بگوییم که این سرویس بخشی از نرم افزار پایگاه داده Microsoft SQL است که وظیفه انتقال طیف وسیعی از داده‌ها را برعهده دارد.

در دنیای داده محور امروز SSIS همان ابزاری است که سرعت شما را بالا می‌برد. این ابزار در ذخیره سریع، استخراج، بارگیری و حتی تبدیل داده‌ها کارایی فوق‌العاده خود را نشان داده است. به همین دلیل است که این روزها از این ابزار به منظور جمع‌آوری، دسته‌بندی و ادغام داده‌ها استفاده می‌شود.

 

نگاهی به کاربردهای SSIS

نباید به سادگی از کاربردهای این ابزار گذشت، کارایی این ابزار بسیار بیشتر از جمع‌آوری ساده داده‌ها است. این ابزار کمک می‌کند که انتقال داده‌ها از یک پایگاه به پایگاهی دیگر برای شما آسان شود.

یکی از چالش‌هایی که در جمع‌آوری داده‌ها پیش روی شما قرار دارد، وجود منابع مختلف است. با استفاده از ابزار SSIS می‌توانید داده‌ها را از طیف وسیعی از منابع به راحتی استخراج کنید؛ بنابراین، با وجود این ابزار دیگر نگران استخراج داده‌ها از اکسل، Oracle، DB2 یا نرم افزارهای دیگر نباشید.

البته در استفاده از این ابزار متوجه ویژگی‌های شگفت‌انگیز بیشتری از آن خواهید شد. در SSIS از ابزارهای گرافیکی و جادویی برای سرعت گرفتن گردش کار استفاده می‌شود. به عنوان مثال، با این ابزار ارسال پیام‌های ایمیل دیگر چالش بزرگی برای شما نخواهد بود.

 

کاربردهای SSIS چیست

 

چرا باید از SSIS استفاده کنیم؟

اگرچه می‌دانید SSIS چیست، اما شاید همچنان جوابی برای چرایی استفاده از این ابزار پیدا نکرده باشید. در این صورت ما به شما دلایل اصلی برای استفاده از این ابزار را می‌گوییم:

  • این ابزار به شما کمک می‌کند که داده‌ها را از منابع جمع‌آوری کنید؛
  • بارگذاری داده‌ها و روند کاری داده‌ها به صورت خودکار انجام می‌شود؛
  • با SSIS داده‌ها دسته‌بندی شده و در انبار ذخیره می‌شوند؛
  • در استفاده از این ابزار می‌توانید از ابزارهای هوش تجاری در روند انتقال داده‌ها استفاده کنید؛
  • شناسایی، ثبت و پردازش داده‌ها در کمترین زمان با استفاده از این ابزار ممکن خواهد شد؛
  • چگونگی ذخیره، پردازش یا تجزیه و تحلیل داده‌ها با این ابزار مشخص می‌شود؛
  • با این ابزار دیگر نیازی به برنامه‌نویسی‌های دشوار و طولانی نیست.

 

ویژگی‌های SSIS

برای این که بدانید SSIS چیست، باید از ویژگی‌های این ابزار نیز آگاه باشید. از اصلی‌ترین ویژگی‌های این ابزار که بسیاری از کاربران را تشویق به استفاده از آن می‌کند، افزایش سرعت در سیستم است.

درواقع با این ابزار دیگر زمان زیادی صرف انتقال داده‌ها از یک منبع به منبع دیگر نمی‌کنید. این ابزار شرایطی را فراهم کرده است که به کمک آن در عرض چند دقیقه میلیون‌ها ردیف داده را انتقال دهید.

یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که SSIS دارد، مربوط به رابط کاربری گرافیکی (GUI) آن می‌شود. وجود همین رابط گرافیکی کار را برای کاربران این ابزار بسیار آسان کرده است؛ زیرا با این رابط دیگر نیازی به نوشتن برنامه‌های طولانی و خسته‌کننده برای انتقال داده‌ها ندارید. با این ابزار می‌توانید به راحتی داده‌ها را تغییر دهید و آن‌ها را جابجا کنید.

آن ویژگی که سبب می‌شود نتوانید از کار کردن با این ابزار دست بکشید، این موارد نیست. زمانی که با SSIS کار می‌کنید، دیگر مطمئن خواهید بود که از تمامی داده‌های درون سازمان خود آگاه هستید. اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود.

SSIS علاوه بر تجزیه و تحلیل داده‌ها، خطای مدیریتی را به شما نشان می‌دهد. به همین دلیل است که کسب و کارهایی که از این نرم افزار استفاده می‌کنند، با جبران سریع اشتباه‌های خود از بروز مجدد آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

 

ویژگی‌های SSIS چیست

 

تاریخچه SSIS

حالا که می‌دانید SSIS چیست، به طور حتم در مورد تاریخچه به وجود آمدن این ابزار کنجکاو شده‌اید. پیش از آن که ابزار SSIS معرفی شود، از سرویسی به نام DTS استفاده می‌شد. این سرویس نیز بر پایه زبان ساختاریافته کوئری بنا شده بود.

استفاده از این سرویس تا سال ۲۰۰۵ ادامه داشت؛ اما در همین سال تیم مایکروسافت تصمیم به بازسازی سرویس DTS گرفت. اگرچه این تیم در حال به روزرسانی نسخه DTS بود، اما تصمیم گرفت که نام آن را SSIS بگذارد. در همین نقطه ایجاد این سرویس جدید کلید خورد.

در سال ۲۰۰۸ این سرویس تغییرات زیادی کرد که در مقایسه با سرویس قبلی نوعی پیشرفت محسوب می‌شدند. در نهایت در سال ۲۰۱۲ اولین نسخه بزرگ SSIS معرفی شد. همراه با این نسخه مفهوم مدل استقرار پروژه ها (Project Deployment Model) به میان آمد. در سال‌های بعد نسخه‌های به روز شده مجددا به بازار عرضه شد.

به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۴ نسخه‌ای از SSIS وارد بازار شد که البته تفاوت‌های چندانی با نسخه قبلی نداشت. اما در این نسخه می‌توانستید با دانلود جداگانه پکیج‌های ویژه از کاربردهای جدید این ابزار استفاده کنید.

در سال ۲۰۱۶ نیز نسخه‌ای جدید به بازار آمد. با استفاده از این نسخه نیاز به ذخیره داده‌ها در بسته‌های جداگانه نبود. همچنین در این نسخه از سرویس‌های ابری بهره گرفتند که داده‌ها را در هر موقعیتی در اختیار شما قرار دهند.

 

 

ویژگی‌های ظاهری SSIS چیست؟

برای این که در استفاده از این ابزار هیچ تردیدی نداشته باشید، توصیه می‌کنیم که با ویژگی‌های بیشتری از این سرویس آشنا شوید. آگاهی از ویژگی‌های ظاهری این سرویس به شما کمک می‌کند، بدانید که از فضای آن خوشتان خواهد آمد یا خیر.

این سرویس دارای سرویس‌های استودیویی است که داده‌ها را دسته‌بندی و یکپارچه می‌کند. البته این تنها ویژگی ظاهری این ابزار نیست؛ در استفاده از آن اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب می‌کند، زمان است. بله؛ با استفاده از این سرویس سرعت اجرای شما تا حد زیادی بالا خواهد رفت.

استفاده از این ابزار بدان معنا نیست که شما نمی‌توانید از ویژگی‌ها و کارایی‌های ابزارهای دیگر استفاده کنید. این سرویس با سایر برنامه‌های SQL مایکروسافت نیز ادغام می‌شود.

 

با معماری SSIS بیشتر آشنا شوید

حال که می‌دانید SSIS چیست و چه کاربردهایی دارد، احتمالا به دنبال شناخت بیشتر این سرویس هستید. در این صورت باید با اجزا و بخش‌های این ابزار آشنا شوید. در ادامه بخش‌های مختلف این سرویس را به شما معرفی می‌کنیم و کارکرد هر یک از آن‌ها را مطرح خواهیم کرد.

 

کنترل گردش کار

بخش کنترل گردش کار را می‌توان مغز SSIS نامید؛ زیرا این بخش به شما کمک می‌کند که داده‌ها را دسته‌بندی کنید و هر یک از آن‌ها را به ترتیب به سوی مرحله اجرا ببرید. درواقع در این بخش با توجه به فاکتورهای مدیریتی اولویت داده‌ها و تحلیل آن‌ها مشخص خواهد شد.

 

ویژگی‌های بخش‌های مختلف SSIS چیست

 

محدودیت‌های تقدم

در این بخش وظایف سیستم و اولویت آن‌ها تعیین می‌شود. در واقع این بخش به بخش قبلی وابسته است؛ زیرا کنترل گردش کار نیز در این بخش تعریف می‌شود.

در این بخش با استفاده از نتیجه تجزیه و تحلیل‌های سابق برنامه‌های جدیدی تعیین خواهد شد. برای این که بهتر متوجه کار این بخش شوید، به قوانین تجاری تعریف شده توجه کنید. این قوانین نتیجه کار این بخش از ابزار SSIS هستند.

 

تسک‌ها یا Tasks

منظور از تسک یا وظیفه همان واحد کاری است؛ درست مانند روش یا عملکردی که در زبان برنامه‌نویسی تعریف می‌شود. البته در این مقایسه باید توجه داشته باشید که در SSIS از هیچ روش کدگذاری استفاده نمی‌کنید. درعوض به جای کدنویسی از تکنیک کشیدن و رها کردن (drag & drop) استفاده خواهید کرد. با این تکنیک قرار است که پیکربندی داده‌ها و طراحی سطح را انجام دهید.

 

کانتینرها یا Container

کانتینر به منظور گروه‌بندی تسک‌ها برای هر واحد کاری به کار می‌آیند. وجود کانتینر جلوه‌های بصری را در این سیستم افزایش می‌دهد. اما کاربرد کانتینر فراتر از این موارد است؛ کانتینر این امکان را برای کاربر فراهم می‌کند که متغیرها و فاکتورهای خاص خود را در سیستم اعلام کند.

درواقع با استفاده از کانتینرها می‌توانید داده‌ها را به صورت منطقی دسته‌بندی کنید. به این ترتیب این امکان برای شما فراهم می‌شود که مدیریت تراکنش‌ها به امری آسان برایتان تبدیل شود.

در سرویس SSIS چهار نوع پیمانه وجود دارد:

  • Sequence container: این کانتینر به شما این امکان را می‌دهد که تسک‌های فرعی را نیز گروه‌‌بندی و سازماندهی کنید. حتی با این کانتینر می‌توانید ورود به سیستم را به تسک خاصی اختصاص دهید.
  • For loop container: عملکرد این کانتینر نیز مشابه با Sequence است، با این تفاوت که به شما اجازه می‌دهد، هر تسک را چندین بار اجرا کنید. درواقع این کانتینر حلقه‌ای از تسک‌ها برای رسیدن به یک هدف است.
  • Foreach loop container: این کانتینر حلقه‌ای از فایل‌ها یا رکوردها را شامل می‌شود که هر کدام از این حلقه‌ها تسک‌های مخصوصی دارند.
  • Task Host Container: این کانتینر شامل خطوط ارتباطی میان تسک‌ها در محیط control flow است. از این رو این کانتینر تعیین کننده توالی انجام عملیات خواهد بود.

 

 

گردش داده‌ها یا Data Flow

در جواب به سوال SSIS چیست و شناخت بخش‌های مختلف این سرویس به گردش داده‌ها می‌رسیم. مهمترین دلیل استفاده از سرویس SSIS استخراج داده‌ها و ذخیره آن‌ها در حافظه سرور است.

البته این سرویس پا را کمی فراتر می‌گذارد و در انتقال داده‌ها به بخش‌های دیگر نیز کمک می‌کند. اگر بخواهیم واقع‌بینانه به وظیفه این بخش نگاه کنیم، باید بگوییم که گردش داده‌ها قلب SSIS را تشکیل می‌دهند.

 

پکیج‌های SSIS

یکی دیگر از اجزای اصلی SSIS پکیج‌های آن است. منظور از پکیج‌ها مجموعه‌ای از تسک‌ها است که به شیوه‌ای منظم اجرا می‌شوند. پکیج‌ها به کاربر این امکان را می‌دهند که داده‌ها و فایل‌ها را در سرور ذخیره کنید. درواقع مجموع control flow که وظیفه گردش کار را برعهده دارد و data flow که انتقال داده‌ها برعهده این بخش است، پکیج‌ها را تشکیل می‌دهد.

 

پارامترها

پارامترها درست مانند متغیرها رفتار می‌کنند؛ البته با چند استثنا. پیش از هر چیز بگذارید شباهت پارامترها با متغیرها را به شما بیان کنیم؛ هر دوی آن‌ها در پویایی پکیج‌ها نقش دارند. اما تفاوت این دو در این است که پارامترها می‌توانند بیرون از پکیج‌ها ست شوند.

 

مزایا و معایب استفاده از SSIS

اگرچه الان می‌دانید که SSIS چیست، اما شاید همچنن مزایا و معایب استفاده از این سرویس برای شما آشکار نباشد. مزایای استفاده از این سرویس شامل موارد زیر می‌شود:

  • سهولت استفاده از آن؛
  • سرعت اجرای بالا؛
  • یکپارچه‌سازی جلوه‌های بصری با سرور SQL؛
  • یکپارچه‌سازی استاندارد داده‌ها؛
  • ارائه آپدیت‌های جدید؛
  • پشتیبانی از مدل‌های توزیع.

اگرچه مزایای کار با این ابزار بسیار چشمگیر است، اما این بدان معنا نیست که SSIS سرویسی بی عیب و نقص به شمار می‌آید. اولین عیبی که بسیاری از کاربران حرفه‌ای به این سرویس وارد می‌کنند، این است که هیچ استراتژی مشخصی پشت پرده آن وجود ندارد.

البته ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود؛ عدم پشتیبانی از سبک‌های جایگزین یکپارچه‌سازی داده‌ها از بزرگترین مشکلات این سیستم به شمار می‌آید. دقیقا همین مشکل است که بسیاری از کاربران حرفه‌ای را به چالش می‌کشد.

 

با SSIS بهترین کسب و کار خود باشید

برای این که بتوانید کسب و کار خود را در دنیای پر از جنجال و رقابتی این روزها مطرح کنید، باید از ابزارها و سرویس‌ها کمک بگیرید. یکی از بهترین ابزارهایی که به شما در این راستا کمک می‌کند، SSIS است. ما در این مقاله به طور کامل به سوال SSIS چیست، پاسخ دادیم. حالا نوبت شماست که با استفاده از این سرویس داده‌های سازمان خود را سروسامان دهید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصولات

مزیت ها

گواهی ها

محاسبه گر

ارتباط با ما