موقعیت فعلی شما:

SSRS چیست و چه کاربردی در مدیریت داده‌ها دارد؟

فهرست مطالب

SSRS چیست و چه کاربردی در مدیریت داده‌ها دارد؟

در دنیایی که داده‌ها حرف اول را می‌زنند، مدیریت و استفاده بهینه از آن‌ها نیز اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل است که ابزارهای مختلفی به بازار برای انجام این کار معرفی شده‌اند که یکی از درخشان‌ترین آن‌ها SSRS است. اما SSRS چیست و چه کارایی دارد؟

استفاده از این ابزار چه تاثیری در کسب و کار شما خواهد گذاشت؟ آیا این نرم افزار محدودیتی برای کاربران نیز ایجاد می‌کند؟ با ما در این متن همراه باشید و اطلاعات کاملی در مورد این نرم افزار به دست آورید.

 

 

SSRS چیست؟

SSRS مخفف عبارت SQL Server Reporting Services است. این نرم افزار کار را برای تحلیلگران داده‌ آسان کرده است؛ زیرا با وجود SSRS گزارش‌ها شکل و شمایلی جدید به خود گرفته‌اند. در این نرم افزار گزارش‌ها فرمتی به شکل جدول، نمودار یا حتی تصویر دارند.

به این ترتیب داده‌هایی که در جداول، نمودارها یا حتی تصاویر خلاصه می‌شوند، قابل درک‌تر هستند. در این نرم افزار گزارشات روی سرور میزبانی می‌شوند. به این ترتیب در هر زمان و شرایطی می‌توان به این گزارشات دسترسی داشت؛ البته همه افراد امکان دسترسی به گزارشات را ندارند و تنها افرادی می‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند که از قبل برای سیستم تعریف شده باشند.

این تنها بخشی از خدمات نرم افزار SSRS است؛ بدون شک برای آشنایی با این نرم افزار به شناخت بیشتری در این مورد نیاز دارید.

 

انواع خدمات گزارش‌دهی در SSRS

حال که می‌دانید SSRS چیست، حتما در مورد خدمات این نرم افزار نیز کنجکاو هستید. خدمات این نرم افزار منحصرا به بخش گزارش‌دهی مربوط می‌شود. در کار با این نرم افزار با سه نوع خدمات گزارش‌دهی مواجه خواهید شد که در ادامه آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

  • سرویس‌های یکپارچه‌سازی Microsoft SQL Server (SSIS): این بخش از نرم افزار داده‌ ها را از منابع مختلف گردآوری کرده و با یکدیگر ترکیب می‌کند.
  • سرویس‌های تجزیه و تحلیل Microsoft SQL Server (SSAS): این بخش از نرم افزار به کاربر کمک می‌کند که در آنالیز داده‌ها سرعت بیشتری داشته باشد.
  • سرویس‌های گزارش‌دهی Microsoft SQL Server (SSRS): این بخش از نرم افزار به کاربر اجازه می‌دهد که گزارشی تصویری از داده‌ها ایجاد کند.

 

خدمات گزارش‌دهی در SSRS چیست

 

چرا SSRS؟

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشی که کاربردهای SSRS چیست؟ این روزها با توجه به اهمیت داده‌ها و تحلیل آن‌ها، نرم افزارهای مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند. در این میان اما نام نرم افزار SSRS می‌درخشد؛ این نرم افزار یکی از پیشرفته‌ترین‌های این حوزه است.

به همین دلیل جز اولین گزینه‌ها برای استفاده در هر سازمان محسوب می‌شود. با استفاده از SSRS، دیگر پردازش داده‌ها زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. حتی آنالیز داده‌های رابطه‌ای و چند بعدی (Relational & Multidimensional Data) نیز با این نرم افزار به ساده‌ترین شکل ممکن انجام می‌شود.

تاثیر استفاده از این نرم افزار در زمان تصمیم‌گیری‌های مهم در سیستم مشخص خواهد شد. مکانیسم SSRS به گونه‌ای است که با تحلیل داده‌ها و ارائه گزارش‌های قابل درک، زمینه را برای گرفتن بهترین تصمیم‌ها برای مدیران مجموعه مهیا خواهد کرد.

بنابراین چه چیزی مانع می‌شود که شما از این نرم افزار در روند رشد سازمان خود بی‌بهره بمانید؟

 

ویژگی‌های ممتاز SSRS چیست؟

اگرچه تا به اینجای متن در مورد ویژگی‌های این نرم افزار کاربردی صحبت کردیم، اما ماجرا به همین چند مورد ختم نمی‌شود.

یکی از ویژگی‌های ممتاز و خاص SSRS محیط ساده آن است که کار با این نرم افزار را نیز آسان می‌کند. بنابراین کاربران این نرم افزار بدون نیاز به دانش تخصصی به راحتی می‌توانند از خدمات و ویژگی‌های آن استفاده کنند.

همچنین SSRS اتصالی مبتنی بر شبکه جهانی وب فراهم می‌کند که به راحتی می‌توانید گزارشات را در آن بارگذاری کنید. به این ترتیب در هر زمان و موقعیتی که باشید، دسترسی به این گزارشات بسیار آسان خواهد بود.

یکی دیگر از ویژگی‌های این نرم افزار که البته اهمیت زیادی نیز دارد، امنیت آن است. حتی در کار با این نرم افزار می‌توانید تعیین کنید که چه فردی به کدام یک از گزارش‌ها دسترسی داشته باشد.

 

ویژگی‌های SSRS چیست

 

قابلیت‌های SSRS چیست؟

در کار با هر نرم افزاری این امکانات و قابلیت‌هایی که آن نرم افزار در اختیار شما می‌گذارد، اهمیت دارد. از امکانات SSRS به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

  • بازیابی داده‌ها از اتصالات مدیریت شده مانند OLE ODBCو DB؛
  • امکان ایجاد گزارش‌های Ad hoc و ذخیره آن در سرور؛
  • نمایش داده‌ها در قالب‌های مختلف شامل جدول و نمودار؛
  • امکان قرار دادن تصاویر و جداول در گزارش‌ها؛
  • امکان ذخیره و مدیریت گزارش‌های سفارشی؛
  • قابلیت کنترل نمودارها و یافتن داده‌های KPI.

 

نحوه کار SSRS

پس از آن که دانستید SSRS چیست، نوبت به آشنایی با کارکرد این نر افزار می‌شود. با ما همراه باشید که در ادامه شما را با نحوه کار این سیستم آشنا می‌کنیم.

در ابتدا کاربرانی که با داده‌ها سروکار دارند، به سرور SSRS درخواست گزارش می‌دهند. در مرحله بعد SSRS ابتدا متاداده‌های گزارش را پیدا کرده و به منابع موجود برای دسترسی به داده‌ها درخواست می‌دهد.

حال، سرور داده‌ها را دریافت کرده و با ادغام آن‌ها گزارش تهیه می‌کند. زمانی که گزارش آماده شود، در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

 

چرخه گزارش‌ها

در هر سیستمی گزارش‌ها از چرخه استانداردی پیروی می‌کنند؛ اما چرخه گزارش‌ها در SSRS چیست؟

  • تالیف: در این مرحله که اولین مرحله از هر گزارشی است، کاربر نحوه ایجاد گزارش ها را تعریف می‌کند. در این مرحله از ابزارهای SSRS استفاده می‌شود.
  • مدیریت: همانطور که از نام این مرحله مشخص است، مربوط به مدیریت گزارش‌ها می شود. در این مرحله کاربر باید کنترل دسترسی به گزارش‌ها را برعهده بگیرد.
  • تحویل: مهمترین مسئله در این مرحله آگاهی از زمان درست تحویل گزارش‌ها به پایگاه مشتری است. این بخش می‌تواند در صورت تقاضای کاربر یا حتی برنامه از پیش تعیین شده باشد. به این صورت که می‌توانید اتوماسیون اشتراک‌گذاری ایجاد کنید که گزرش‌های ایجاد شده را به صورت خودکار برای کاربران دیگر ارسال کند.

 

انواع گزارش کار در SSRS چیست

 

انواع گزارش‌های SSRS

طبیعی است که پیش از کار کردن با هر نرم افزاری به دنبال کارایی‌های آن باشید. در این صورت حتما به دنبال گزارش‌هایی هستید که می‌توانید با نرم افزار SSRS ایجاد کنید. انواع گزارش‌های این ابزار شامل موارد زیر می‌شود:

  • گزارشات متغیر: در این گزارش از داده‌های ورودی به منظور تکمیل گزارش‌ها یا پردازش داده‌ها استفاده می‌شود.
  • گزارشات پیوند: در این گزارش‌ها نکته‌ای از گزارش‌های موجود در سیستم ارائه می‌شود. به این ترتیب این گزارش‌ها برگرفته از گزارش‌های موجود هستند.
  • گزارش‌های فوری: این دسته از گزارشات اطلاعات طرح‌بندی و نتایج پرس و جو را شامل می‌شوند. در نتیجه در زمانی خاص بازیابی خواهند شد.
  • گزارش های ذخیره شده: وجود این گزارشات به شما این امکان را می‌دهد که یک کپی از تمام گزارشات موجود در سیستم خود داشته باشید. این گزارش‌ها جهت کاهش تعداد درخواست‌های پردازش و زمان بازیابی گزارش‌های بزرگ به کار می‌آیند. در نتیجه سرعت آنالیز داده‌ها و گزارش‌ها را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.
  • گزارشات تمرینی: این دسته از گزارشات به کاربران کمک می‌کند که بتوانند پیچیدگی و سختی گزارش‌ها را درک کنند. با کمک این بخش کاربران می‌توانند اطلاعات موجود در گزارش‌ها را به درستی بازیابی کنند.
  • گزارشات فرعی: همانطور که از نام آن برمی‌آید، گزارشی است که در بدنه گزارش اصلی نمایش داده می‌شود.

 

مزایای استفاده از SSRS چیست؟

در نهایت این مزایای هر نرم افزاری است که شما را تشویق به استفاده از آن می‌کند؛ در غیر این صورت نرم افزارهایی که هیچ مزیت مثبتی برای کاربران خود نداشته باشند، با وجود ویژگی‌های مثبت زیاد نیز مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

بیایید نگاهی به مزایای SSRS بیندازیم:

  • سریع و ارزان؛
  • دسترسی کارآمد به اطلاعات موجود در پایگاه داده MS SQL Server یا Oracle؛
  • بدون نیاز به مهارت‌های تخصصی برای استفاده از این نرم افزار؛
  • مدیریت امنیت سیستم مبتنی بر نقش که در گزارش ها و پوشه‌ها اعمال می‌شود؛
  • به اشتراک‌گذاری خودکار گزارش‌های مبتنی بر اشتراک؛
  • افزایش سرعت تولید گزارش‌ها؛
  • استفاده از داده‌های به روز در کسب و کار؛
  • ارائه پشتیبانی؛
  • ایجاد زمینه‌ای برای تصمیم‌گیری بهتر مدیران.

 

معایب SSRS چیست؟

اگرچه این نرم افزار مزایای زیادی دارد، اما این بدان معنا نیست که بدون عیب باشد. در کار با این نرم افزار نیز مانند هر پلتفرم دیگری با نقاط ضعفی مواجه می‌شوید که در ادامه آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

  • هیچ دکمه‌ای برای پرینت صفحه وجود، به همین دلیل برای چاپ کردن هر گزارشی باید آن را در فرمت‌های دیگر مانند PDF، Word یا Excel ببرید؛
  • در تمامی گزارشات پارامترهایی است که باید توسط کاربران پذیرفته شود؛
  • ایجاد تغییرات در کدهای سفارشی مشکل است؛
  • کاربر این اجازه را ندارد که شماره صفحه در گزارش‌های خود اضافه کند؛
  • هیچ راهی به منظورانتقال مقادیر زیر گزارش به گزارش اصلی ارائه نمی‌دهد؛
  • در تمامی صفحات گزارش، فضای اضافی را در بالای صفحه مشاهده می‌کنیم که به سربرگ صفحات اختصاص دارد.

البته شاید بهتر باشد بگوییم که این موارد محدودیت‌های SSRS هستند که احتمالا کاربر در کار با آن احساس کند. اما به طور کلی مزایای استفاده از این نرم افزار بیش از معایب و نقاط ضعف آن است. به همین دلیل است که این نرم افزار از محبوب‌ترین‌ها در مدیریت داده به شمار می‌آید.

 

در نهایت…

در این متن به طور کامل توضیح دادیم که SSRS چیست، حال نوبت شما است که از مزایای این نرم افزار در جهت رشد خود استفاده کنید. این نرم افزار به طرز باورنکردنی سرعت تحلیل داده‌ها و ایجاد گزارش را در سیستم شما افزایش می‌دهد. با این نرم افزار پله‌های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کنید.

سوالات متداول

  1. SSRS چیست و برای چه کاری استفاده می شود؟

SSRS (SQL Server Reporting Services) یک نرم افزار گزارش دهی است و به شما این امکان را می دهد که گزارشات قالب بندی شده با جداول و نمودارها ایجاد کنید.

  1. آیا یادگیری SSRS دشوار است؟

یادگیری ویژگی های اساسی SSRS نسبتاً ساده است اما برای ساخت گزارشات پیشرفته تر نیاز به کدنویسی است.

  1. تاریخچه SSRS چیست؟

SSRS از سال 2004 وجود دارد و به عنوان یک افزونه (add-on) برای SQL Server 2000 شروع به کار کرد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصولات

مزیت ها

گواهی ها

محاسبه گر

ارتباط با ما