
تحلیل تمامی چالش های اصلی سازمان، پیرامون دغدغه های حوزه های مختلف از طریق مشاهده شاخص های اصلی در کنار یکدیگر.
رصد عملکرد هرکدام از واحد ها از طریق تحلیل کلیه فعالیت ها در راستای افزایش بهره وری واحدهای سازمانی در تمامی سطوح
خانه » هوش تجاری یا Business Intelligence (BI) چیست؟
هوش تجاری (BI) یکی از کاربردیترین مفاهیم در سازمانها به حساب میآید، اما کاربرد هوش تجاری چیست؟ در جواب این سوال باید گفت سازمانها با استفاده از هوش تجاری دادههای تاریخی و جدید را تجزیه و تحلیل میکنند و بر اساس نتایج بهدست آمده تصمیمات استراتژیک میگیرند.
ابزارهای Business Intelligence، پردازش مجموعه بزرگی از دادههای جمعآوری شده از منابع مختلف را امکانپذیر میکند. همچنین این ابزارها به شما کمک میکنند که یافتههای خود را بهصورت تصاویر قابل فهم به نمایش بگذارید و در به اشتراک گذاری آنها به مشکل بر نخورید.
اگر به حوزه هوش تجاری علاقهمند هستید یا میخواهید در سازمان خود از مزایای آن بهره ببرید، با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره Business Intelligence، انواع، اهمیت، کارکرد، استراتژی، آینده، تکنیکها و ابزارهای آن یاد بگیرید.
هوش تجاری یا BI به منزله در اختیار گذاشتن اطلاعات مناسب در زمان مناسب برای فرد مناسب می باشد.
به طور خلاصه هوش تجاری از نرم افزار ها استفاده می کند تا داده ها را به بینش های عملی تبدیل کند. BI با کمک بینش های عملی به سازمان ها کمک می کند تا تمامی داده ها را تجزیه و تحلیل کنند و سرعت تصمیم گیری های استراتژیک مدیران را بسیار بالا می برد.
Business Intelligence یک فرآیند مبتنی بر داده برای تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه اطلاعات کاربردی است که به مدیران ، مدیران میانی و کارمندان در تصمیم گیری های تجاری آگاهانه کمک می کند. به عنوان بخشی از فرآیند BI ، سازمانها داده ها را از سیستم های ثبت اطلاعات داخلی و منابع خارجی جمع آوری می کنند ، آنها را برای تجزیه و تحلیل آماده می کنند و با توجه به لیست شاخص های خود، داشبورد ها و گزارش های BI را ایجاد می کنند.
به مجموعهای از فرآیندها، طراحیها و فناوریهایی که دادههای خام را به اطلاعات معنادار تبدیل میکنند، هوش تجاری میگویند. همه این فعالیتها منجر به اقدامات تجاری سودآور خواهند شد. فرآیند تبدیل دادهها به دانش کاربردی توسط نرمافزارها و سرویسهای مربوطه انجام میشود.
هوش کسب و کار روی تصمیمگیریهای استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی تاثیر مستقیم دارد. تصمیماتی که بر اساس هوش تجاری میگیرید، بر اساس حقایق هستند نه صرفاً حدس و گمان یا حس ششم؛ زیرا هوش کسب و کار با استفاده از دادههای تاریخی منجر به گرفتن این تصمیمات میشود.
توانایی جمع آوری و عکس العمل متناسب با آن بر اساس اطلاعات بازیابی شده در هوش تجاری مهم است.
ابزارهای هوش تجاری امکانات بسیاری را در اختیار سازمانها قرار میدهند، امکاناتی از جمله تجزیه و تحلیل دادهها، تهیه گزارش، خلاصهها، داشبورد، نقشه، نمودار و جدول. همه این امکانات جزئیات کاملی را درباره ماهیت کسب و کارها به کاربران ارائه میدهند.
بدون داده های کلان، مانند انسان نابینا و ناشنوایی در وسط یک آزاد راه هستید.
برای اینکه بدانید تکنیکهای هوش تجاری چیست، مواردی که در ادامه توضیح میدهیم را از دست ندهید. Business Intelligence یک «کلمه» نیست، بلکه یک اصلاح مادر است که بسیاری از مفاهیم دیگر را در بر میگیرد.
هوش تجاری انواع فرآیندها و روشهای جمعآوری، ذخیره، تجزیه و تحلیل دادهها را در برمی گیرد. این دادهها از عملیات و فعالیتهای تجاری بهدست میآیند و در بهبود عملکرد سازمانها نقش پررنگی دارند. هر یک از این موارد در کنار هم مجموعه بزرگی را تشکیل میدهند؛ مجموعهای که دید شما را نسبت به کسب و کارتان باز میکند و به شما کمک میکند تصمیات تجاری کارآمدتری بگیرید.
در طی سالهای اخیر، هوش کسب و کار بهگونهای بهینه سازی شده که با استفاده از فرآیندها و فعالیتهای مناسبتر، عملکرد سازمانها را بهبود ببخشد. مواردی که در ادامه مشاهده میکنید، تعدادی از این فرآیندها را به نمایش میگذارند.
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، هوش تجاری به شرکتها و سازمانها کمک میکند تصمیمات بهتری بگیرند. هوش تجاری برای رسیدن به این هدف از دادههای تاریخی و دادههای فعلی استفاده میکند.
برای اینکه سازمانها بتوانند عملکرد بهتر و موثرتری داشته باشند، تحلیلگران باید با استفاده از Business Intelligence نحوه عملکرد و معیارهای رقیبان خود را متوجه شوند. آنها همچنین براحتی میتوانند ترندهای بازار را شناسایی کنند و به فروش و درآمد بیشتر دست یابند.
دادههای درست در هر زمینهای از مطابقت با اصول گرفته تا استخدام، تاثیر مثبت دارند. در ادمه ۶ مورد از مواردی که باعث بهبود عملکرد هوش تجاری میشوند را توضیح خواهیم داد.
با استفاده از هوش کسب و کار به همه اطلاعات مشتریان خد بهصورت یکجا دسترسی خواهید داشت؛ به این ترتیب منابع را به سمت قسمتهای مهمی هدایت میکنید که تاثیر مثبتی روی مشارکت و پشتیبانی مشتری دارد.
به روند فروش، فرآیند بازاریابی، رفتار مشتریان و ترندهای خرید توجه کنید؛ زیرا آنها مشخص میکنند که آیا ابتکارات بازاریابی آتی موثر هستند و منجر به درآمدزایی میشوند یا خیر.
عملیاتها را با خودکارسازی کارهای معمول تجزیه و تحلیل، پالایش فرآیندها، کاهش موارد ناکارآمد و افزایش کارایی بهبود بدهید.
از داشبوردهایی سفارشی استفاده کنید که دید بازتری نسبت به سلامت مالی شرکت داشته باشید، دادههای تاریخی را مطالعه کنید، ریسکها را محاسبه کرده و روندها را پیش بینی کنید.
برای مدیریت بهتر موجودی، سرعت بخشیدن به روند انجام کارها و پیشبینی روند خرید، تجزیه و تحلیل دادهها و فرآیند گزارش گیری را را بهصورت خودکار انجام دهید.
با متمرکز کردن دادهها، دقت و شفافیت کار را افزایش دهید، خطاها را براحتی پیدا کنید، به مشکلات امنیتی رسیدگی کنید و ریسک پذیرش (Compliance) را کاهش دهید.
با اینکه بهکارگیری ییستمهای هوش تجاری در سازمانها و شرکتها، مزایای بسیاری را در بر دارد؛ اما نباید چشم خود را روی معایب آن ببندیم. مواردی که در ادامه خواهیم گفت، از جمله نکات منفی سیستمهای Business Intelligence به حساب میآیند.
بهکارگیری سیستمهای هوش تجاری برای شرکتهای کوچک و متوسط هزینههای نسبتاً بالایی را در بر دارد. استفاده از چنین سیستمهایی ممکن است برای انجام معاملات تجاری معمولی پرهزینه باشد.
یکی دیگر از معایب هوش تجاری، پیچیدگی پیاده سازی انبار دادهها است. این فرآیند ممکن است تا جایی با سختی همراه باشد که رسیدگی به تکنیکهای تجاری را سخت کند.
هوش تجاری نیز مانند همه فناوریهای پیشرفته، در ابتدای شکل گیری به صلاحیت خرید شرکتهای ثروتمند توجه داشت؛ بنابراین هنوز هم بسیاری از شرکتهای کوچک و متوسط از پس هزینههای خرید سیستمهای هوش تجاری بر نمیآیند.
برای اینکه بدانید نحوه عملکرد هوش کسب و کار چیست و چگونه است، این بخش را دنبال کنید. هوشهای تجاری برای تبدیل دادههای خام به اطلاعات قابل فهم باید فرآیندی ۴ مرحلهای را پیش بگیرند. ۳ مرحله اول یعنی جمعآوری، تجزیه، تحلیل و تجسم دادهها، مقدمات لازم برای مرحله آخر را آماده میکنند.
قبل از پیدایش هوش تجاری، سازمانها و شرکتها مجبور بودند بیشتر تجزیه و تحلیلهای خود را بهصورت دستی انجام دهند، اما به وجود آمدن ابزارهای هوش تجاری بسیاری از فرآیندها را خودکار کردند و در زمان و انرژی صرفه جویی کردند.
معمولاً ابزارهای هوش تجاری از روشهای استخراج، تبدیل و بارگذاری (ELT) برای جمعآوری دادههای ساختار یافته و بدون ساختار از چند منبع مختلف استفاده میکنند.
سپس این دادهها قبل از اینکه در انبار مرکزی ذخیره شوند، بازسازی و منتقل خواهند شد. به این ترتیب برنامهها براحتی میتوانند آنها را بهعنوان مجموعه منسجمی از دادهها تجزیه، تحلیل و بررسی کنند.
بهطور کلی دادهکاوی یا فرآیند کشف داده با استفاده از روشهای خودکار به تجزیه و تحلیل سریع دادهها میپردازد. این رویهها بهمنظور پیدا کردن الگوهای تجاری انجام میشوند؛ الگوهایی که دید بهتری نسبت به موقعیت فعلی کسب و کارها ایجاد میکند.
ابزارهای هوش تجاری اغلب دارای قابلیتهای مختلف مدلسازی داده و تجزیه و تحلیل هستند مانند مدلهای اکتشافی، توصیفی، آماری و پیشبینی. این ابزارها دادهها را در سطح عمیقتری کند و کاو میکنند، ترندها را پیشبینی خواهند کرد و توصیههایی را ارئه میدهند.
اگر میخواهید بدانید تجسم دادهها در هوش تجاری چیست، باید گفت تجسم دادهها فرآیندی است که در گزارشعای هوش تجاری مورد استفاده قرار میگیرد و هدف آن این است که فهم یافتهها و به اشتراکگذاری آنها را آسانتر کند.
روشهای گزارش نویسی عبارتند از داشبوردهای تعاملی داده، نمودارها، جدولها و نقشههایی که به کاربران کمک میکند آنچه که در هر لحظه در کسب و کارها اتفاق میافتد را بفهمند.
مشاهده دادههای فعلی و دادههای تاریخی در زمینه فعالیتهای تجاری به شرکتها کمک میکند که بهسرعت از مرحله شناخت به مرحله اقدام حرکت کنند.
هوش تجاری به انجام تنظیمات به موقع و تغییرات استراتژیک طولانی مدت کمک میکند. این تغییرات موارد ناکارآمد را حذف میکند، با تغییرات بازار خود را وفق میدهند، مشکلات عرضه را اصلاح میکنند و به مسائل مربوط به مشتریان رسیدگی خواهند کرد.
سیستمهای Business Intelligence ترکیبی از مجموعه ابزارها و برنامههای مختلفی هستند که بهمنظور برآورده کردن انواع نیازهای اطلاعاتی طراحی شدهاند.
ابزارهای هوش تجاری به سازمانها چه کمکی میکنند؟
بیشتر این ابزارها توسط نرم افزارهای هوش تجاری سلف سرویس (self-service BI) و پلتفرمهای سنتی هوش تجاری پشتیبانی میشوند. تعدادی از فناوریهایی که امروزه در دسترس سازمانها قرار دارد عبارتند از:
نام دیگر تجزیه و تحلیل موردی، جستارهای موردی است. این مفهوم یکی از عناصر اصلی برنامههای هوش تجاری مدرن به حساب میآید و همچنین مهمترین قابلیت ابزارهای هوش تجاری سلف سرویس است.
به فرآیند نوشتن و اجرای جستارها برای تجزیه و تحلیل مسائل مشخص تجاری، تجزیه و تحلیل موردی میگویند. با وجود اینکه جستارهای موردی معمولاً در حین انجام عملیت ساخته میشوند، اما در آخر اغلب بهطور منظم اجرا خواهند شد و نتایج تحلیل را در داشبوردها و گزارشها نشان میدهند.
اگر میخواهید بدانید یکی از اولین فناوریهای هوش تجاری چیست، به خواندن ادامه دهید. پردازش تحلیلی آنلاین یکی از فناوریهای اولیه هوش تجاری است. ابزارهای OLAP به کاربران کمک میکند که دادهها را از ابعاد مختلف بررسی کنند. این قابلیت برای جستارها و محاسبات پیچیده بسیار کاربردی است.
در گذشته، دادهها باید از انبار دادهها استخراج، سپس در مکعبهای پردازش تحلیل آنلاین چندبعدی ذخیره میشدند؛ اما این روزها میتوان تحلیلهای OLAP را مستقیماً در برابر پایگاه داده ستونی اجرا کرد.
به کمک هوش تجاری موبایل میتوان از برنامهها و داشبوردهای هوش کسب و کار در تگوشیهای هوشمند و تبلتها استفاده کرد. هدف از به وجود آوردن این نوع هوش تجاری بیشتر به نمایش گذاشتن دادهها است تا تجزیه و تحلیل آنها. علاوه بر این هوش تجاری موبایل با تاکید بر کاربری آسان طراحی شده است.
برای مثال داشبوردهای موبایل ممکن است تنها ۲ یا ۳ تجسم داده یا شاخص کلیدی عملکرد (KPI) را نشان دهند؛ بنابراین براحتی در صفحه نمایش دستگاه جای میگیرند.
یکی از انواع ابزارهای هوش تجاری، هوش تجاری موبایل به حساب میآید
در برنامههای Business Intelligence بیدرنگ، دادهها هنگام ساخت تجزیه و تحلیل میشوند و سپس برای اینکه کاربران نسبت به عملیات تجاری، رفتار مشتریان، بازارهای مالی و سایر حوزهها دید بهروزتری پیدا کنند، جمعآوری و پردازش خواهند شد.
فرآیند تجزیه و حلیل بیدرنگ معمولاً شامل پردازش جریانی دادهها میشود؛ همچنین از بهکارگیری تجزیه و تحلیل هنگام گرفتن تصمیماتی درباره امتیازدهی اعتباری، معاملات سهام و پیشنهادات تبلیغاتی هدفمند پشتیبانی میکند.
هوش عملیاتی یا هوش کسب و کار عملیاتی یکی از انواع تجزیه و تحلیلهای بیدرنگ به حساب میآید. این نوع هوش تجاری اطلاعات لازم را به مدیران و کارکنان خط مقدم عملیات تجاری تحویل میدهد.
برنامههای هوش عملیاتی بهمنظور کمک به گرفتن تصمیمات عملیاتی بهتر و بروز واکنش سریع به مسائل طراحی شدهاند. برای مثال آنها به مسئولان مراکز تماس کمک میکنند که مشکلات مشتریان و تدارکات مدیران را برای رفع موانع توزیع، حل کنند.
ابزارهای هوش تجاری نرمافزار بهعنوان سرویس با استفاده از سیستمهای محاسبهگر ابری که توسط فروشندگان میزبانی میشوند، قابلیتهای تحلیلی دادهها را به کاربران نشان میدهند. این قابلیتها در قالب سرویسی هستند که بر مبنای اشتراک قیمتگذاری میشود.
به SaaS هوش تجاری ابری نیز میگویند. در سیستمهای SaaS امکان پشتیبانی چند ابره (Multi-cloud) نیز وجود دارد. این قابلیت به سازمانها کمک میکند برنامههای Business Intelligence را در پلتفرمهای ابری مختلف مستقر کنند؛ به این ترتیب آنها زا خواستههای کاربران مطلع میشوند و مشتریان به فروشندگان وابسته نخواهند شد.
معمولاً نرمافزارهای هوش تجاری متن باز دارای ۲ نسخه هستند: اولین نسخه، نسخه اجتماعی رایگان است و دومین نسخه، نسخه تجاری درای اشتراک است که از سمت فروشنگان پشتیبانی فنی میشود.
تیم هوش تجاری در هر سازمانی برای استفاده بهتر، به کدهای منابع دسترسی دارد. علاوه بر این بعضی از فروشندگان اختصاصی ابزارهای هوش کسب و کار به کاربران فردی، نسخههای رایگان و اولیه خود را ارائه میدهند.
ابزارهای هوش تجاری تعبیه شده، عملکرد هوش تجاری و تجسم دادهها را مستقیماً در برنامههای تجاری به کار میبرد؛ به این ترتیب کاربران تجاری میتوانند دادهها را در برنامههای مورد نظر خود تجزیه و تحلیل کنند.
هوش تجاری تعبیه شده چه کاربردی دارد؟
معمولاً فروشندگان نرمافزارها، قابلیتهای تجزیه و تحلیل تعبیه شده را میگنجانند، اما سازندگان نرمافزارهای شرکتی نیز میتوانند آنها را در برنامههای خانگی نیز قرار دهند.
هوش تجاری مشارکتی بیشتر از آنکه یک فناوری خاص باشد، نوعی فرآیند به حساب میآید. این فرآیند شامل ترکیبی از برنامههای هوش تجاری و ابزارهای مشارکتی میشود که به کاربران مختلف کمک میکند در حوزه تجزیه و تحلیل دادهها با یکدیگر همکاری داشته باشند و اطلاعات را به یکدیگر به اشتراک بگذارند.
برای مثال کاربران میتوانند با استفاده از قابلیت چت آنلاین و ابزارهای گفتگو در حاشیه نتایج هوش کسب و کار و تحلیلها نظرات خود را بنویسند، سوال بپرسند و قسمتهای مورد نظر خود را هایلایت کنند.
آخرین مدل هوش تجاری چیست؟ هوش مکانی آخرین نوع Business Intelligence محسوب میشود. این ابزار، شکل خاصی از هوش تجاری است که به کاربران امکان میدهد دادههای مکانی و جغرافیایی را با استفاده از نقشه تجسم، تجزیه و تحلیل کنند.
هوش مکانی درباره عناصر جغرافیایی موجود در دادهها و عملیات تجاری اطلاعات میدهد. معمولاً از این نوع هوش تجاری در انتخاب سایت برای فروشگاها و امکانات شرکتی، بازاریابی وابسته به مکان و مدیریت تدارکات استفاده میشود.
در گذشته متخصصان آیتی اولین کاربران برنامههای هوش تجاری به حساب میآمدند؛ اما امروزه هوش کسب و کار شکل کاربرپسندتر و مفهومتری به خود گرفته است. در نتیجه بسیاری از کاربران در شرکتها و سازمانهای مختلف امکان استفاده از ابزارهای هوش تجاری را پیدا کردهاند.
در این راستا بهتر است با ۲ نوع مختلف از هوش تجاری که قبلاً نیز به آنها اشاره کردیم، آشنا شویم که عبارتند از Business Intelligence سنتی یا کلاسیک و هوش تجاری مدرن.
هوش تجاری سنتی بیشتر توسط متخصصان آیتی استفاده میشد؛ آنها با بهکارگیری هوش تجاری کلاسیک دادههای تراکنشهای داخلی (in-house transactional data) را جمعآوری و استخراج میکردند و در نهایت گزارش نتایج را مینوشتند.
در نوع دوم هوش تجاری یا هوش کسب و کار مدرن، کاربران تجاری با استفاده از سیستمهای سریع بصری، دادهها را بهسرعت تجزیه و تحلیل میکنند.
استراتژی هوش تجاری چیست و چه فایدهای دارد؟
هر یک از انواع هوش تجاری کلاسیک و مدرن کاربردهای متفاوتی دارند. برای مثال سازمانها معمولاً ترجیح میدهند برای انواع مشخصی از گزارشنویسی مانند گزارشهای نظارتی یا مالی از سیستم هوش تجاری کلاسیک استفاده کنند، اما چرا؟ بهدلیل اینکه این گزارشها باید کاملاً دقیق باشند و همچنین سوالات و مجموعه دادههای مورد استفاده درآنها استاندارد و قابل پیشبینی هستند.
از طرف دیگر، سازمانها زمانی از هوش تجاری مدرن استفاده میکنند که کاربران تجاری درباره مناسبات سریع مانند رویدادهای بازاریابی که سرعت نسبت به دقت اولویت دارد، به اطلاعات نیاز دارند.
در حالی که هر سازمانی برای تصمیمگیریهای تجاری استراتژیک به هوش تجاری نیاز دارد، بهعلت رویه ضعیف دادهها، اشتباهات تاکتیکی و غیره، بسیاری از سازمانها نمیتوانند از استراتژیهای Business Intelligence بهطور موثر بهره ببرند.
برخی از متخصصان حوزه هوش تجاری معتقدند بهزودی شاهد موج پیشرفتهتر هوش تجاری، تحت عنوان «تحلیل تقویتشده» خواهیم بود. یادگیری ماشینی در نرمافزارهای تحلیل تقویت شده جایگاه ویژهای دارند. آنها کاربران را در جستارهای خود به سمت دادهها راهنمایی میکنند.
ترکیبی که در نرمافزارهای آینده هوش تجاری به کار میرود، باعث قویتر شدن هر یک از عملکردهای آنها میشود و به این ترتیب برای کاربران ارزش بیشتری پیدا میکند.
برای مثال، در حالت عادی با هوش کسب و کار میتوان گزارش سالانه فروش را بهدست آورد، اما با تحلیل تجاری امکان پیشبینی کردن میزان فروش در سال آینده نیز وجود دارد. علاوه بر این میتوان قسمتی را به بررسی علل شکست و موفقیت اختصاص داد. برای مثال اگر بهجای X کار Y را انجام میدادیم، چه اتفاقی میافتاد؟
هوش تجاری در آینده چه تغییری خواهد کرد؟
گذشته از اینها یکی دیگر از بحثهایی که درباره آینده هوش تجاری بر سر زبانها افتاده این است که برنامهنویسان دارند طوری برنامهها را ارتقا میدهند که بتوان بهجای استفاده از چند برنامه برای رسیدن به اهداف تجاری، تنها با یک برنامه به همه امکانات مورد نیاز دسترسی پیدا کرد.
همانطور که سیستمهای Business Intelligence امروزی نسبت به گذشته پیشنهادهای ارزشمندتری میدهند و منجر به تصمیمگیریهای موثرتر، قویتر و دقیقتر میشوند، در آینده نیز این روند پیشرفتهتر و بهتر خواهد شد.
بازار هوش تجاری (BI) توسط مولفه ها (نرم افزار و بستر های نرم افزاری، خدمات)، استقرار (On-premise, On-cloud)، صنعت End User (BFSI، ارتباطات از راه دور و IT، خرده فروشی، بهداشت و درمان) و جغرافیا تقسیم بندی اند.
بازار هوش تجاری (BI) در سال ۲۰۱۹ معادل ۲۰.۵۱۲ میلیارد دلار برآورد شده است و انتظار می رود تا ۲۰۲۵، با نرخ رشد ترکیبی سالانه (CAGR) 12٪ بیش از دوره پیش بینی شده ۲۰۲۰ – ۲۰۲۵، به ۴۰.۵۰ میلیارد دلار برسد. با ظهور Big Data و افزایش نیاز برای تصمیم گیری حیاتی در یک بازه زمانی فشرده، اطلاعات تجاری (BI) و ابزار های تجزیه و تحلیل در دهه گذشته سهم قابل توجهی از بازار را به دست آورده اند. انتظار می رود که این روند همراه با پیشرفت فناوری و رشد سرمایه گذاری ها، در طول دوره پیش بینی شده به طور مداوم افزایش یابد.
تا اینجای کار متوجه شدید هوش تجاری چیست، چه کاربردی دارد، ابزارها، مزایا و معایب آن کدامند. از آنجا که ابزارهای Business Intelligence تاثیر شگرفی روی نحوه پیشرفت رویههای سازمانی دارند؛ وجود آنها در هر سازمانی واجب است؛ اما بهکارگیری آنها برای سازمانها و شرکتهای بزرگتر بهصرفهتر در میآید.
سوالات متداول در مورد هوش تجاری
آیا هوش تجاری برای ما تصمیم می گیرد؟
مخاطبان هوش تجاری در سازمان ها چه کسانی هستند؟
ابزارهای مورد استفاده در Business Intelligence چیست؟
کدام یک از ابزارها برای پیاده سازی هوش تجاری مناسب تر است؟
برای استفاده از Power BI نیاز به پرداخت پول هست؟
جایگاه هوش تجاری در علوم داده چیست؟
هوش تجاری با چه مواردی اشتباه گرفته می شود؟
آیا فقط سازمان های بزرگ می توانند از BI استفاده کنند؟
هدف اصلی هوش تجاری چیست؟
انواع هوش تجاری کدامند؟
مفهوم هوش تجاری چیست؟
از آشنایی و حضور شما در وب سایت فناوران ویراکام خوشحالیم. پیوسته در راستای ماموریت خود جهت ایجاد بینش و فرهنگ تحلیل محور، در تلاش هستیم تا امکانات متنوعی را جهت بهبود فرایندهای کسب و کار شما فراهم کنیم. برای شما دوست و همراه عزیز، این امکان فراهم شده تا درصورت تمایل با کلیک بر روی یکی از دکمه های زیر، اطلاعات بیشتری درمورد مجموعه و فرآیندهای ما، کسب نمایید.
تهران، قیطریه، بلوار اندرزگو، پلاک 104، واحد3
از آشنایی و حضور شما در وب سایت فناوران ویراکام خوشحالیم. پیوسته در راستای ماموریت خود جهت ایجاد بینش و فرهنگ تحلیل محور، در تلاش هستیم تا امکانات متنوعی را جهت بهبود فرایندهای کسب و کارشما فراهم کنیم. برای شما دوست و همراه عزیز این امکان فراهم شده تا درصورت تمایل با کلیک بر روی یکی از دکمه های زیر، اطلاعات بیشتری درمورد مجموعه و فرآیندهای ما، کسب نمایید.
ایران،تهران، قیطریه ، بلوار اندرزگو، پلاک 104 واحد3
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق است به: فناوران ویراآکام
۱۲ پاسخ
سلام ممنون بابت توضیح خوبتون. هوش تجاری چه تاثیری توی کار ما داره؟
با سلام
هوش تجاری به طور خلاصه می تواند روند صعودی به درآمد شما در کسب و کارتان بدهد.
با عرض سلام و خسته نباشید
نرم افزارهایی که در BI استفاده می شود کدام است؟
با سلام
نرم افزارهای مورد استفاده در حوزه ی هوش تجاری Power BI، Tableau، QlikView می باشند.
سلام. از هوش تجاری چطور میشه توی پیش بینی تولید استفاده کرد؟
من توی کارم خیلی دردسر برای بدست اوردن سربرنامه تولید دارم. میشه راهنمایی کنید؟
با سلام
با استفاده از داده کاوی و الگوریتم های مختلف پیش بینی می توانید از هوش تجاری در کسب و کارتان استفاده کنید.
ممنون از تو ضیحات عالیتون، چه سورسی رو برای شروع یادگیری Bi پیشنهاد میدید؟
با سلام و تشکر
دو تا از منابع اصلی برای درک بیشتر هوش تجاری کتاب ها Data Science for Business و Business Intelligence Strategy می باشند.
باتوجه به مقاله ی بالا و هزینه های مربوط به پیاده سازی این سیستم، تا چه حد میتونه کاربردی و درست عمل کنه؟
با سلام
پیاده سازی هوش تجاری تا ۹۹ درصد خطای انسانی را کاهش می دهد و در عملکرد و کارایی شرکت تاثیر می گذارد و همچنین در تصمیم گیری های مدیران همانند یک دستیار به آن ها کمک می کند تا سازمان خود را بهتر بشناسند و بر مبنای اطلاعات دقیق بتوانند تصمیم های مناسب و درخور را برای سازمان یا شرکت خود اتخاذ نمایند.
سلام نظرتون راجب نرم افزار تارگیت چیه و نقاط قوت و ضعفش نسبت به پاور بی آی و باقی نرم افزار ها ؟
با سلام
متاسفانه شرکت ویراکام از این پلتفرم استفاده نمی کنه اما شرکت تارگیت جز شرکت های مطرح در عرصه ی هوش تجاری است.